joi, 12 aprilie 2012

Accesorii speciale pentru masini

Iubitorii de masini stiu cat de important e ca bolidul lor sa aiba accesorii speciale, care se gasesc rar sau poate sunt chiar unicat. Din dorinta de a se diferentia de ceilalti, pasionatii tunningului si al modificarilor aduse caroseriei sunt dispusi sa caute piesele potrivite practic peste tot in lume si sa cheltuie o gramada de bani pentru asta. Practic, folosirea accesoriilor speciale, la comanda sau unicat, e o subcultura in nisa pasionatilor de masini, la fel de importanta ca preocuparea pentru tipul de motor. De accea, industria accesoriilor e una foarte dezvoltata, si care acorda soferilor mai mult spatiu pentru creativitate decat cumpararea masinii propriu zise.

Daca o masina de serie are niste caracteristici standard si oricare cumparator primeste exact acelasi pachet, posibilitatile de accesorizare pot transforma o masina relativ banala de serie intr-o capodopera pe 4 roti. Situatia e si mai clara in cazul masinilor de epoca, a caror productie a fost sistata poate in urma cu zeci de ani. Practic, e imposibil sa gasesti piesele necesare folosind retelele mainstream de aprovizionare, solutiile ramanand targurile de vechituri si intalnirile speciale dedicate fanilor acestui mestesug. Din cand in cand, cate un importator accesorii auto sesiseaza aceasta nisa si vine in intampinarea clientilor cu oferte foarte particulare. De asemenea, poate fi posibil sa plasezi o comanda prin intermediul firmei si sa primesti o anumita piesa mai repede si poate la un pret mai bun decat prin piata libera.

Exista, chiar si in Romania, comunitati axate pe promovarea si comertul cu accesorii rare. Unii colectionari sunt chiar mandri de faptul ca piesele pe care le au ei sunt unicat in tara, poate, dupa ce au fost cumparate cu mari eforturi dintr-un mic magazin din strainatate. De asemenea, aceste comunitati pot fi de mare ajutor pentru cei aflati la inceput de drum, care nu au altceva de partea lor decat entuziasmul si poate niste bani de cheltuit. Persoanele implicate in aceste organizatii au o buna cunoastere a retelelor de distribuitori accesorii auto si pot sa te ajute sa procuri niste jante speciale, filtre de aer sau un sistem de iluminat pentru caroserie. Tinand cont ca aceasta pasiune tine mai mult de arta decat de stiinta, intuitia si flerul sunt foarte importante pentru a avea succes. In primul rand, trebuie sa te hotarasti asupra stilului pe care vrei sa-l adopti- practic, ce vrei sa spui prin intermediul masinii pe care o vei modifica si pentru care vei petrece multe ore pe internet, cercetand, si vei cheltui banii de concediu. Vrei un bolid in adevaratul sens al cuvantului, o masina care sa nu aiba rival pe autostrada, care sa arate ca o masina din viitor si sa ajunga la 250 de km pe ora in doar cateva secunde? Sau vrei o masina eleganta, asemanatoare cu limuzinele starurilor de cinema din anii 50? In functie de ce-ti doresti de la masina ta, iti poti stabili strategia de cercetare si gasire a accesoriilor necesare.

Daca stii clar ce-ti doresti, procesul de cautare poate fi mult mai rapid si vei putea sa vezi modificarile concrete ale masinii tale mult mai repede. In fine, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l tii minte e ca nimic nu e mai important decat siguranta. Nu sacrifica masurile de siguranta ale masinii de dragul aspectului si nici nu incerca sa supui masina la procedee pentru care nu a fost proiectata.


huse auto, huse auto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu