joi, 26 aprilie 2012

Romani in Londra – un motiv de mandrie sau de rusine nationala?

Care ar trebui sa fie prima noastra reactie atunci cand auzim aceste cuvinte, “romani in Londra”, rostite de mass media interna si internationala? In mod normal, atunci cand se vorbeste despre aceasta categorie de oameni, ar trebui sa ne gandim la romanii care au plecat acolo in cautarea unei vieti mai bune si mai prospere. La romanii care muncesc si trudesc acolo, pe niste salarii incomparabil mai mari fata de mizeriile care li se ofera in tara. Cand spunem de munca nu ne referim doar la cea fizica, la constructii sau alte pozitii similare ci si la romanii care sunt incadrati acolo la categoria studii superioare, acestia nefiind deloc chiar asa de putini. Din pacate insa, in aceste zile, pronuntand cuvantul “romani in Londra”, risti sa declansezi o avalansa de stereotipii negative la adresa romanilor in general, ca natiune. Motivele le vom afla impreuna, in cele ce urmeaza.

Motivul pentru care toata lumea face alergie in aceasta perioada la cuvintele “romani in Londra” este acela ca sindicatele romanesti ale crimei si-au trimis sute de ambasadori in capitala UK. Hoti, cersetori, prostituate, raufacatori, toti s-au indreptat si se indreapta in continuare spre Londra, ca intr-o adevarata invazie. De ce Londra si nu alt oras din UK sau din alte tari europene? Cauza e simpla, aici vor avea loc, in perioada 27 iulie – 12 august a.c., Jocurile Olimpice. A nu se intelege ca romanii nostri si alti est europeni nu au facut pana acum probleme in Londra sau in UK si ca au fost niste sfinti care doar au muncit si atat. Afluenta de romani din aceasta perioada a fost insa una ridicata, datorita acestui eveniment sportiv care aduna atata lume, atatia turisti si atatia bani. UK in general si Londra in special au reputatia ca ofera multe beneficii si servicii de cazare. Multi dintre cei care au venit acum in capitala UK au facut-o din convingere sincera si naiva, fiind pacaliti ca isi vor gasi joburi bine platite. Marea lor majoritate insa nu-si va gasi nimic de lucru, astfel incat singura varianta de supravietuire ramane strada si activitatile ilegale sau reantoarcerea in tara.

Politia engleza a raportat ca in fiecare noapte trebuie sa debaraseze zonele din jurul Oxford Street si Marble Arch, in jurul carora se adapostesc zeci de romani si situatia pare ca se inrautateste pe zi ce trece. Dintre ororile descoperite pana acum in randul romanilor infractori din Londra mentionam cazul cersetoarelor prinse ca scoteau la “produs” bebelusi de doar trei saptamani sau cel al femeilor prinse ca au fost racolate pentru a lucra ca prostituate. Ceea ce este cu adevarat ingrijorator si infiorator e faptul ca autoritatile engleze precum si opinia publica de pretutindeni asista neputincioase la primele eforturi antrepenoriale pro active ale mai multor bande organizate de criminali si infractori, acum, inaintea inceperii acestor Jocuri Olimpice mult asteptate. Se stie prea bine ca Jocurile Olimpice simbolizeaza intrecerea sportiva curata intre concurenti din toate tarile, promovand in acelasi timp pacea si prietenia intre popoare. Ceea ce promoveaza insa acesti infractori romani din Londra si nu numai ei este foarte negativ si neplacut pentru imaginea Romaniei. Speram sincer ca atat autoritatile engleze dar si cele romane vor conlucra pentru a-i identifica si prinde pe acesti banditi care ne pateaza demnitatea nationala. Nu trebuie sa uitam ca acesti lorzi ai crimei si ai traficului cu carne umana isi au adeseori sediul in Romania, ei trimitand la lucru in UK doar “muncitorii” de rand, cei care le aduc de acolo venituri ilegale impresionante, pe baza carora cei dintai traiesc in bogatie si opulenta, ducand un nivel de trai de lux si afisat cu nesimtire in fata cetatenilor romani onesti. De multe ori acesti indivizi dubiosi dar plini de bani si influenta politica pot fi “admirati” la televizor sau pe alte canale media, deghizati in asa zisi cetateni legitimi, imbogatiti vezi doamne prin munca cinstita. Atat romanii de buna credinta din UK cat si cei din tara merita o viata mai buna, mai sigura si mai demna iar infractorii trebuie sa-si duca traiul doar acolo unde se potrivesc cel mai bine cu mediul, adica la inchisoare.


Tags: anunturi uk, romanii in uk, romani.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu