duminică, 13 mai 2012

Plimbarea in carucior

Uitam putin de bordurile inalte, gropile, troatuarele inguste, treptele locuintei - detaliile care fac dintr-o deplasare cu caruciorul o faza de raliu. Astazi macar carucioarele sunt carucioare copii mai fluent de manuit, demontat si asamblat.

Suzanne Zeedyk, doctor la Facultatea de Psihologie a Universitatii din Dundee, Scotia a observat ca bebelusii plimbati cu fata inainte in carucior copii poseda, mai tirziu in copilarie, dificultati de atentie si comportamentale. Pricina ar fi simpla: copiii ce sunt plimbati cu spatele inainte in carucior beneficiaza de mai mult interes din partea celui care-i plimba deoarece li se vorbeste, li se zambeste , iar din iesitul la plimbare cu carucioare copii se face o activitate mai deloc stresanta.

De altfel, o alta concluzie a studiului ne indica ca mintea bebelusului absoarbe o masa impresionanta de lucruri noi si de aceea fiecare motiv de a interactiona cu un adult e extreme de folositoare, benefica.

 

Plimbarea bebelusului are un rol apreciabil atat pentru sanatate cat si pentru dezvoltarea sa psihica. Plimbarea bebelusului este indicata de la primele zile de viata. Specialistii spun ca tocmai din prima saptamana de traire, plimbarea bebelusului in aer liber are un rol considerabil pentru dezvoltarea optima a organismului copilului.

 

Plimbarea bebelusului in carucior copii trebuie adaptata sezonului. Asadar, vara,momentul potrivit este dimineata cand aerul este curat, iar iarna, micutii e musai sa fie scosi la aer la dupa amiaza, când se inregistreaza valorile cele mai ridicate. In primele zile de viata, expunerea trebuie sa se faca treptat, incepând cu 10-15 minute, urmand ca in functie de anotimp durata plimbarii sa creasca. Medicii recomada un timp mai lung al \"aerisirii\" in sezoanele calde- primavera si vara. In cazul in care organismul copilului este sensibil, este recomandata aerisirea camerei bebelusului, iar daca temperature este scazuta capul va fi acoperit, iar copilul va fi invesmantat suplimentar sau va fi invelit cu paturica.

Primavara, plimbarea bebelusului in carucior copii este recomandabil sa se desfasoare perioada de 2-3 ore pe zi in intervalul orar 10-17. Iarna este bine ca plimbarea bebelusului sa fie facuta cât mai aproape de casa, parintii trebuind sa fie atenti la eventualele semne ale \"Inghetarii\" copilului. Desi expunerea la aer curat este modalitatea ideala de fortificare a organismului micutului, sunt anumite precautii pe care un parinte e musai sa sa si le ia pentru protejarea micutului.

Spatiile de deplasare pentru copii e musai sa fie alese in asa fel incat sa asigure un aer cat mai curat. Cand se iese la plimbare cu bebelusul, copilul e musai sa fie invesmantat corespunzator, mai gros decat adultul. Este apreciabil ca parintele sa fie \"asigurat\" cu tot ce i-ar fi necesar micutului: scutecele de unica utilizare sau cele refolosibile, deasemenea, servetelele umede, o paturica de rezerva, jucariile preferate. Toate acestea pot fi carate, depozitate fara prea mari eforturi, datorita usurintei folosirii si accesibilitatii unui carucior copii.

 

Este deosebit de insemnat ca parintii sa aiba la ei o sticluta cu apa dar si o alta cu ceai, suc de fucte sau cu lapte deoarece bebelusii se deshidrateaza mai usor decat maturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu