marți, 20 martie 2012

Carnavalul, prilej de calatorie si distractie

costumele de carnaval ne duc cu gandul la copilarie, divertisment si evadare din realitate. Inca din vremuri demult apuse, oamenii participau la diverse manifestari, care constau si in adoptarea unei vestimentatii speciale, iesita din comun.

Desi multi dintre noi nu stiu, carnavalul are in anumite regiuni ale lumii, o conotatie religioasa. Aceste serbari la care se imbina muzica, dansul si elementele de acrobatie se desfasurau inca din vechi timpuri, preponderent la catolici. Semnificatia acestor evenimente este cea de pregatire pentru intrarea in postul Pastelui, cel mai mare din an. Astfel, credinciosii au parte cu acest prilej, de un ultim rasfat inainte de perioada de curatire sufleteasca si trupeasca, ce va urma timp de sapte saptamani. De aceea, majoritatea carnavalurilor de pe mapamond au loc in luna februarie.

Exista o latura a turismului creata in jurul conceptului de carnaval. De aceea, numeroase agentii au oferte turistice special realizate pentru persoanele care doresc sa participe la acest tip de eveniment.

Cei care aleg sa viziteze o tara intr-o perioada in care se desfasoara un carnaval, au parte de un avantaj incontestabil. Pe langa oportunitatea de a se bucura de atractiile turistice specifice locului, acestia vor trai cu siguranta o experienta de neuitat. Cultura, traditiile si obiceiurile puternic inradacinate in zona respectiva isi vor face simtite prezenta.

Nimic nu poate exprima mai bine specificul unui popor decat modul in care acesta se manifesta in momentele de bucurie. costumele de carnaval pe care localnicii le poarta, dansurile pe care le practica, muzica pe care o asculta reprezinta o adevarata carte de vizita. O dovada a identitatii lor.

Printre carnavalurile celebre in lume se numara si cele de la Rio de Janeiro, Venetia, Mardi Gras din New Orleans, Trinidad si Tobago, Nisa, Koln, Tenerife. 

Carnavalul de la Venetia este organizat inca din secolul al 11-lea, devenind o emblema a Italiei. Persoanele care participa la acest eveniment poarta masti, dar si costume de carnaval dintre cele mai diverse. Predominante sunt insa cele care redau spiritul de epoca, de odinioara. Contese, baroni, printi si printese, regi si regine. Fiecare se transforma in ceea ce isi doreste.

La carnavalul de la Rio, cel mai cunoscut din lume, costumele dansatoarelor sunt preponderent sumare, cat mai provocatoare si stralucitoare. Insa exista numeroase alte tipuri de costume. Personaje din povesti, desene animate, actori si cantareti, personalitati istorice. In fiecare an este organizat un spectacol tematic. La editia din 2011, parada a avut drept sursa de inspiratie Casa regala a Marii Britanii.

In cazul in care doriti sa va incantati simturile la o astfel de serbare, trebuie sa luati in calcul achizitionarea unor piese de vestimentatie adecvate. In apropierea locatiilor unde au loc aceste evenimente, costurile de inchiriere a unui costum de carnaval sunt destul de mari. De aceea, ar fi bine sa cumparati costumele din tara, inainte de a pleca in vacanta. In aceasta maniera, nu veti mai pierde timp pretios pentru a cauta ceea ce aveti nevoie, si totodata veti economisi bani.

Cufarul Fermecat va pune la dispozitie tot ce este necesar pentru a va bucura de magia unui carnaval! La noi veti gasi orice tip de costum, indiferent de tematica evenimentului.

 

 


costum, inchiriere costume

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu