joi, 22 martie 2012

Controversele mondenitatii

Estetica corporala face apel la solar, manechiura, pedichiura sau saloane de infrumusetare complet echipate

Ca in ziua de azi conteaza mai mult ambalajul decat continutul, forma decat fondul, este clar. Lumea este din ce in ce mai superficiala si nimeni nu se mai straduieste macar sa ascunda asta. Este un fapt, iar adevaratii supravietuitori se vor adapta. Insa femeile se vor posta mereu in avanposturi...

 

Parasind cadrul generalist, moralist, va vom trage abrupt spre problematica pe care doream sa de fapt sa o punctam. In jurul saloanelor de infrumusetare din Bucuresti, a tehnicilor pe care acestea le utilizeaza si in special avand in prim plan sedintele de solar s-au creat multe controverse. Bucurestiul, cel putin, e plin saloane de infrumusetare dotate cu solar. Desi efectele sunt rapide si nu foarte costisitoare parerile, despre frecventarea unui astfel de salon de bronzat din Bucuresti sunt impartite, foarte impartite. Si daca luam in calcul avantajele si presupusele dezavantaje ale expunerii pielii la actiunea solarului (neaparat din Bucuresti, pentru ca aici se afla toate adevaratele dive, nu-i asa?!) apare natural intrebarea: „merita sa imi asum risul?”

 

Avantaje

In cazul solarului avem de-a face cu o expunere controlata la raze U.V care, se presupune, este mai sigura decat bronzul natural. De aici decurg si restul avantajelor, cum ar fi: stimularea sistemului imunitar concomitent cu fixarea calciului si a vitaminei  D3 in organism, inducerea unei stari henerale de bine si prevenirea aparitiei osteoporozei.

 

Dezavantaje

Sunt vizate in special acele zone mai sensibile ale pielii ca alunitele, cicatricile, petele, care trebuie ferite de actiunea razelor U.V. De asemenea, parul poate fi degradat rapid daca este expus. Studiile au aratat ca solarul emite atat raze UVA cat si raze UVB, acestea combinate fiind cu cele UV „conglomerat” ce creste riscul aparitiei cancerului de piele. Dar, ce este cel mai important, expunerea repetata intr-un salon de bronzat artificial provoaca o imbatranire rapida a pielii. Subliniem insa ca o expunere moderata, cu protejarea tuturor zonelor sensibile amintite poate fi benefica.

 

Concluzia...

O va trage fiecare si va suporta consecintele propriilor alegerii. Frecveantarea unuia din poate sutele de solare din Bucuresti va va da o infatisare exotica in plina iarna, pe termen lung insa, efectele pot fi catastrofale daca nu tineti cont de anumiti factori de protectie. Dar de ce sa nu frecventam un astfel de salon de infrumusetare din Bucuresti doar pentru a ne ingriji manechiura si pedichiura? Cam putin, veti zice, un tratament cosmetic poate fi revolutionar, iar o vizita la coafor va aduce schimbarea cea mai evidenta in look-ul nostru. Mda, insa nu pierdeti din vedere ca toate aceste mici rasfaturi aduc dupa sine riscuri similare solarului. Se lucreaza cu substante chimice, de multe ori sub masca naturalului, substante care in timp pot avea efecte negative considerabile. Revenind, manechiura si pedichiura nu pot face niciun rau, bine, avand in vedere ca personalul va fi bine instruit care stie sa manuiasca instrumentele specifice. Iar look-ul natural va fi mereu la moda. Fiecare femeie este frumoasa in felul sau, doar trebuie sa stie sa isi puna in valoare calitatile cu care a fost inzestrata de natura. O logica masculina, rece, foarte pragmatica? Da, pentru ca fiecare femeie are partea sa masculina asa cum fiecare barbat are pe cea feminina, insa orice feminizare cu forta va fi taxata, inversul fiind de asemenea valabil. Complicat, dar, ca de obicei, noi suntem cei care complicam viata. Ar trebui sa ne intoarcem spre lucrurile simple, esentiale, bucuriile mici, care condimenteaza si dau coloare cu adevarat vietii.

 

 

 


salon infrumusetare bucuresti, salon infrumusetare bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu