marți, 13 martie 2012

Primele sanctiuni in cazul fetitei care a murit in fosa septica. Directoare scolii a fost DEMISA

stirileprotv.ro Directoarea unitatii de invatamant de la scoala din Viisoara a fost demisa, pentru ca nu a luat masuri de securizare a fosei septice. Era de ajuns un simplu gard din plasa, pentru ca tragedia sa fie evitata, spun anchetatorii.

Nici profesoara de serviciu, care ar fi trebuit sa-i supravegheze pe copii in timpul pauzei nu scapa nepedepsita.

Profesoara de serviciu a fost sanctionata cu diminuarea cu 15% a salariului pentru urmatoarele 6 luni. Aceste masuri au fost luate intr-o sedinta a unei comisii a Ispectoraltului Scolar Dambovita.

In paralel, parchetul si politia incearca sa stabileasca cine se face vinovat de ucidere din culpa si neglijenta in serviciu, iar inspectoratul de stat in constructii verifica daca toaleta scolii a fost construita cu respectarea normelor de siguranta.

Edilii localitatii incearca sa scape bazma curata, afirmand ca directoarea scolii nu i-a instiintat despre problema de la toaleta, desi era constienta ca acolo exista un pericol.

Directoarea nu intelege, totusi, de ce s-a luat aceasta masura impotriva ei.

Primarul comunei pe raza careia se afla scoala spune ca vina o poarta intru-totul directoarea pentru ca nu a semnalat la timp problema de la toaleta, astfel incat sa se evite nenorocirea.

Ancheta continua. Urmeaza ca in zilele urmatoare sa se stabileasca exact cine poarta vina pentru nenorocire. Intre timp, rudele indurerate pregatesc inmormantarea fetitei de opt ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu